FANTASTISK KAFFE SIDEN 1863

Vår historie begynte for mer enn 150 år siden i Antwerpen, der Joseph van Leckwyck og hans sønner etablerte et kaffebrenneri under navnet Continental Society for Coffee Roasting. Her mestret de kunsten å brenne kaffe under sitt eget merkenavn ‘Roode Pelikaan’ - og produserte høy kvalitet, men rimelig kaffe for en ny generasjon av kaffeelskere.

DER HÅNDVERK OG VITENSKAP MØTES

DER HÅNDVERK OG VITENSKAP MØTES

Ved å mestre kunsten av kaffebrenning i 1863, var Joseph van Leckwyck og hans sønner med på å bestemme utviklingen i kaffeindustrien i Belgia. Innen 1899 begynte Pelican Rouge sitt navn å spre seg over Europa. I dag er vår merkevare ensbetydende med fantastisk kaffe.

For å fange opp hva som kjennetegner de to viktigste kaffetypene, den milde Arabica og jordnære Robusta, bruker vi to teknikker for å behandle de nyplukkede ‘bærene’ fra kaffeplanten og fjerne bønnene. Den første er en naturlig metode, den eldste i verden, kjent som “tørrprosess”. Bæret vaskes og legges i solen til tørking før bønnen fjernes. Dette skaper en sterk, frisk kaffe som er søt og myk med komplekse toner. I den andre teknikken, kjent som “våt prosess”,fjernes bæret som omgir bønnen før tørking. Dette skaper en mer pikant kaffe med innslag av frukt.

FANTASTISK KAFFE ER ET RESULTAT AV NØYAKTIGHET I ALLE STEG FRA BØNNE TIL KOPP

FANTASTISK KAFFE ER ET RESULTAT AV NØYAKTIGHET I ALLE STEG FRA BØNNE TIL KOPP

I de senere år har kaffekulturen utviklet seg. Kaffeelskere er mer opptatte av smak, kvalitet og opphav nå enn de var tidligere. De forventer høy kvalitet og en reell kaffeeopplevelse. Dette er noe vi i Pelican Rouge forstår. Med våre røtter i Belgia, kommer vi fra en kultur som nyter det gode liv. Fra premium sjokolade til anerkjent øl, vår lidenskap ligger i høy kvalitet og fantastisk smak. Det er denne lidenskapen som leder vei for oss når vi produserer våre kaffetyper. Vi er sanne kaffehåndverkere.