1. Startside
 2. Om Selecta
 3. Bærekraftighet
 4. Sertifiseringer

Sertifiseringer

Selecta ønsker å kunne tilby varierte og sunne produkter til alle våre kunder. Vi ønsker også at vårt utvalg skal ta hensyn til de som produserer våre produkter og omgivelsene. Derfor forsøker vi å sikre at større deler av vårt produktsortiment er sertifisert til en anerkjent standard.

Selecta har lenge jobbet for å sikre at produktene vi tilbyr, spesielt kaffe og te, har forskjellige typer sertifiseringer der vi har produkter merket med KRAV, EU-merket, Fairtrade, Rainforest Alliance eller UTZ Certified. Mange av produktene i serien har ikke bare en sertifisering, men er dobbeltsertifisert.

Her kan du lese mer om betydningen av de ulike sertifiseringene. Alle våre produkter og dets ulike sertifiseringer finner du i vår nettbutikk.

Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade gjør nå fremskritt for bønder og plantasjearbeidere i Asia, Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. Bønder får en rettferdig betaling for sine råvarer, og de har mulighet til å investere i utdanning, helse og bedre produksjonsforhold. Fairtrade betyr også at miljøet ivaretatt. Les mer på fairtrade.no

Les mer på Fairtrade.no
EU-merket

EU-merket

EUs logo for økologiske produkter gir forbrukere tillit til opprinnelsen og kvaliteten på mat og drikke. Etiketten er basert på alle produkter som er sikret av EUs økologiske landbruksstandarder.

Fra juli 2010 var EU-miljømerket obligatorisk for alle ferdigpakket økologisk matvarer i EU. Det er også mulig og frivillig søke  for bruk av logoen for økologiske produkter som ikke er pakket i EU, eller organiske produkter importert utenfor EU.

Les mer om EU-merket hos EU Jordbruk & landsbygdsutveckling
Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance er et internasjonalt miljømerke med fokus på økosystemet. Sertifisering sikrer at råvaren produseres under miljøvennlige forhold og er sosialt akseptert.

Les nærmere om Rainforest Alliance her
Utz certified

Utz certified

Utz Certified, Certified Responsible Coffee, har en etikk som sikrer at kaffen produseres på en miljøvennlig måte og at produksjonen er preget av rimelige vilkår. Sertifiseringen er basert på Utz Kapehs Code of Conduct, som inneholder en rekke kriterier for sosial og miljømessig ansvar for produksjon og effektiv farm management på gården.

Les mer på Utz.org
Krav

Krav

KRAV er et svensk merke for økologisk produksjon. Formålet med økologisk produksjon er å produsere matvarer med så stort hensyn overfor dyr og miljø som mulig. For at et produkt kan sertifiseres i henhold til KRAV, skal det være produsert i henhold til EU-regler for økologisk produksjon. Kort oppsummert, produsere uten kjemiske pesticider og kunstgjødsel. Grunnet den boksende økologi, unngår arbeiderne å bli utsatt for kjemiske pesticider. Det er heller ingen genetisk modifiserte organismer (GMO) til stede i produksjonen.

Læs mere om KRAV her

Ring og hør mer om Selecta

 • Forespørsler om virksomheten

  Tilbudsforespørsel

  Fyll ut skjema

 • Generelle henvendelser

  800 30 690

  Kundesupport@no.selecta.com

   

  Mandag - Fredag:   0800 – 1600

 • Feilmelding

  Kundesupport@no.selecta.com

  Vi løser det så snart som mulig