1. Startside
  2. Om Selecta
  3. Bærekraftighet
  4. Sertifiseringer

Sertifiseringer

Vårt sortiment innholder produkter som er sertifisert med de mest kjente og største sertifiseringenordningene.

Les mer om hver av organisasjonene nedenfor.

Fairtrade

Fairtrade gjør nå fremskritt for bønder og plantasjearbeidere i Asia, Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. Bønder får en rettferdig betaling for sine råvarer, og de har mulighet til å investere i utdanning, helse og bedre produksjonsforhold. Fairtrade betyr også at miljøet ivaretatt. Les mer på fairtrade.no

Les mer på Fairtrade.no

EU-merket

EUs logo for økologiske produkter gir forbrukere tillit til opprinnelsen og kvaliteten på mat og drikke. Etiketten er basert på alle produkter som er sikret av EUs økologiske landbruksstandarder.

Fra juli 2010 var EU-miljømerket obligatorisk for alle ferdigpakket økologisk matvarer i EU. Det er også mulig og frivillig søke  for bruk av logoen for økologiske produkter som ikke er pakket i EU, eller organiske produkter importert utenfor EU.

Les mer om EU-merket hos EU Jordbruk & landsbygdsutveckling

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance er et internasjonalt miljømerke med fokus på økosystemet. Sertifisering sikrer at råvaren produseres under miljøvennlige forhold og er sosialt akseptert.

Les nærmere om Rainforest Alliance her

Utz certified

Utz Certified, Certified Responsible Coffee, har en etikk som sikrer at kaffen produseres på en miljøvennlig måte og at produksjonen er preget av rimelige vilkår. Sertifiseringen er basert på Utz Kapehs Code of Conduct, som inneholder en rekke kriterier for sosial og miljømessig ansvar for produksjon og effektiv farm management på gården.

Les mer på Utz.org

Krav

KRAV er et svensk mærke for økologisk produktion. Formålet med økologisk produktion er at producere fødevarer med så meget hensyn over for Dyr og miljø som muligt. For at et produkt kan certificeres i henhold til KRAV, skal det være produceret i henhold til EU-regler for økologisk produktion. Kort sagt, producere uden kemiske pesticider og kunstgødning. Grundet den boksende økologi, undgår arbejderne at blive udsat for kemisk pesticider. Der er ingen genetisk modificerede organismer (GMO) til stede i produktionen.

Læs mere om KRAV her

Ring og hør mer om Selecta